Турският външен министър Мевлют Чавушоглу каза днес, че очаква ясна

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу каза днес, че очаква ясна
Коментари Харесай

Чавушоглу: Турция очаква „ясна картина“ за войната в Украйна до пролетта

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу сподели през днешния ден, че чака " ясна картина " за войната в Украйна до пролетта, откакто Кремъл заяви, че съветският президент Владимир Путин е отворен за договаряния, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

„ Сега Украйна напредва по земя, връщайки си част от окупираните територии. Русия обаче в отговор съзнателно нападна гражданска инфраструктура. Така животът става сложен, изключително за украинците и за всички нас “, сподели Чавушоглу на конгрес в Рим.

Мисля, че преди пролетта ще имаме ясна картина по въпроса за прекратяването на огъня - или помирение, или договаряния. Но ние няма да се предадем. Турция ще продължи напъните си, сподели Чавушоглу.

По думите му войната сред Русия и Украйна се е задълбочила, като сухопътните боеве са станали все по-тежки. Той акцентира, че някои западни страни би трябвало да положат повече старания, с цел да доведат двете страни на масата за договаряния.

Путин е „ отворен за договаряния “ по въпроса за войната с Украйна, само че Западът би трябвало да одобри настояванията на Москва, заяви през днешния ден Кремъл, ден откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че е подготвен за диалози, в случай че Путин търси метод за преустановяване на войната.

След повече от девет месеца бойни дейности и с настъпването на зимата, западните страни се пробват да усилят помощта за Украйна, която е подложена на съветските ракетни и безпилотни офанзиви, ориентирани към основна енергийна инфраструктура.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР