Китайският президент Си Дзинпин бе тържествено посрещнат днес в унгарската

...
Китайският президент Си Дзинпин бе тържествено посрещнат днес в унгарската
Коментари Харесай

Си Дзинпин бе тържествено посрещнат в Унгария преди срещата си с Виктор Орбан

Китайският президент Си Дзинпин бе тържествено посрещнат през днешния ден в унгарската столица Будапеща ден преди да стартира диалози с маджарски публични представители, които се чака да доведат до нови китайски вложения в централноевропейската страна, съобщи АП.

Унгарският президент Тамаш Шуйок одобри Си в обилния двор на замъка Буда в столицата, където двамата минаха по червен килим паралелно с параден почетен часовой и изслушаха китайския и унгарския народен химн.

На церемонията участваха редица китайски и маджарски публични представители, включително и министър-председателят на Унгария Виктор Орбан, който се стреми към задълбочаване на връзките сред Будапеща и Пекин, дистанцирайки се в същото време от сътрудниците си в Европейския съюз.

Си дойде в Унгария късно нощес в границите на европейската си обиколка, като преди този момент посети Франция и Сърбия. По-късно през днешния ден той ще организира диалози с Орбан и други публични представители по отношение на евентуалните китайски вложения в Унгария в региона на инфраструктурата, енергетиката и производството на електрически транспортни средства, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР