Турският външен министър Чавушоглу предупреждава с писмо до Ню Йорк

...
Турският външен министър Чавушоглу предупреждава с писмо до Ню Йорк
Коментари Харесай

Чавушоглу предупреждава за кюрдски милиции, помагащи на Сирия в Идлиб

Турският външен министър Чавушоглу предизвестява с писмо до " Ню Йорк Таймс ", че кюрдски милиции може да оказват помощ на сирийското държавно управление да нападна Идлиб.

Както Съединени американски щати, по този начин и Турция, които се опълчват на държавното управление на сирийския президент Башар Асад предизвестиха, че нападението против Идлиб от сирийското държавно управление, подкрепено от Русия и Иран, може в допълнение да дестабилизира района и да навреди на цивилните .

Турция и Съединените щати имат разминаване в гледните точки по отношение на кюрдските милиции в Сирия. Милицията е мощен съдружник на Съединени американски щати в битката против ДАЕШ. Турция, въпреки това ги смята за терористична организация и продължение на Кюрдската работническа партия (ПКК).

В писмото, Мевлют Чавушоглу предизвестява, че Вашингтон би трябвало да " прави оценка кои са същински им съдружници в района ".

 $1,5 трлн. изхарчили Съединени американски щати за интервенциите в Афганистан, Ирак и Сирия
$1,5 трлн. изхарчили Съединени американски щати за интервенциите в Афганистан, Ирак и Сирия

От 11 септември 2001 година военното министерство на Съединени американски щати е отделило 1,501 трилиона $

" Нови отчети демонстрират, че кюрдските милиции, терористична група , оперираща от Сирия, получила оръжие и помощ, платени от американски данъкоплатци , е основала съюз с Асад и изпраща войски като част от договорка , спонсорирана през юли, за д а му помогне да превземе Идлиб ", написа той.

Турция съобщи, че работи с Русия и Иран, с цел да стабилизира региона на Идлиб, като уточни, че не престават да се пробват да избегнат сирийската държавна атака.

Турският президент Ердоган се срещна с водачите на Иран и Русия предходната седмица в Техеран , само че не съумя да завоюва заричане за преустановяване на огън я.

 Ердоган прикани Русия и Иран да спрат „ катастрофата” в Идлиб
Ердоган прикани Русия и Иран да спрат „ злополуката ” в Идлиб

Турският общественик приканва за прекъсване на огъня в североизточната провинция Идлиб
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР