Турският Съвет за национална сигурност ще заседава днес по темата

...
Турският Съвет за национална сигурност ще заседава днес по темата
Коментари Харесай

Ердоган свиква министри и генерали, какво ще правят с Гърция

Турският Съвет за национална сигурност ще заседава през днешния ден по тематиката за напрежението с Гърция в Егейско море и други настоящи въпроси, оповестява турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Съветът се събира в президентския замък в Анкара под председателството на президента Реджеп Тайип Ердоган. Тема номер едно на разискване ще бъдат " стъпките на Гърция за усилване на напрежението ", и по-специално " разполагането на 41 бронирани машини, дарени от Съединени американски щати, на островите Мидилли (Лесбос) и Сисам (Самос), които имат демилитаризиран статут ", показва малкия екран.
-->
Според телевизионния канал се чака разискването да се концентрира върху отговора, който Турция дава и ще даде на тези дейности от гръцка страна.

Други въпроси, които ще бъдат прегледани на съвещанието, са битката с тероризма, вътре и отвън Турция, и възможна трансгранична интервенция на Турция в Северна Сирия.

На масата ще бъде подложен и въпросът за покупката на самолети F-16 от Съединени американски щати и възможни други възможности при положение на отвод от страна на Съединени американски щати за продажбата на тези самолети.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР