Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви снощи, че първата му

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви снощи, че първата му
Коментари Харесай

Ердоган премахва извънредното положение, ако спечели изборите

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи нощес, че първата му задача, в случай че бъде избран отново на изборите този месец, ще бъде да отстрани изключителното състояние в Турция, съобщи ДПА.

"В случай че продължа на този пост след 24 юни, в случай че е рекъл Господ, нашата първа работа ще бъде да премахнем изключителното състояние ", съобщи Ердоган в изявление за телевизия 24 ТВ.

На 24 юни Турция ще организира предварителни парламентарни и президентски избори.

Извънредното състояние беше въведено след несполучливия опит за прелом през юли 2016 година В неотдавнашно изявление Ердоган съобщи, че то може да бъде преразгледано, само че в този момент за първи път споделя изрично, че ще бъде анулирано.

След изборите следва прекосяване към изпълнителна президентска система. Ердоган увери също, че изключителното състояние не оказва въздействие върху предизборните акции.

"Извънредното състояние няма и минимален резултат върху акциите. Нека ми дадат образец. Къде и коя акция е била блокирана от изключителното състояние? Напротив, това изключително състояние е мярка за сигурност за райони, които са застрашени от тероризъм ", уточни президентът.

Анкара упреква живеещия в Съединени американски щати ислямски просветител Фетхуллах Гюлен за осуетения пуч на 15 юли 2016 година Гюлен отхвърля това.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР