Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви отново, че когато турската

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви отново, че когато турската
Коментари Харесай

Ердоган: Ще споделим с всички турската ваксина, когато бъде готова!

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи още веднъж, че когато турската ваксина против COVID-19 бъде подготвена, Турция е подготвена да я показа с всички на всички места по света, където има потребност, оповестиха турските телевизионни канали НТВ и СиЕнЕн-Тюрк.

Ердоган сподели това пред репоретери след петъчната молитва във връзка на полемиките по въпроса за патентите на имунизациите против ковид.

Науката е общо притежание на цялото човечество, акцентира Ердоган. Той добави, че разбирането " ние произведохме това, няма да го дадем на никого " е неправилен метод по въпрос, отнасящ се до здравето на човечеството.

Ердоган посочи, че в Турция интензивно се работи за основаване на турска ваксина против ковид, като се възнамерява работата да завърши до септември, октомври.

Ердоган засегна и въпроса за почналия развой на нормализиране на връзките с Египет, добави Българска телеграфна агенция.

Той сподели, че Турция поставя старания за възобновяване на историческото единството с египетския народ. Ще продължим и разтеглим процеса на разговор, уточни турският президент.

Ердоган сподели това, откакто делегации на Турция и Египет, ръководени от заместник-министрите на външните работи, организираха на 4 и 5 май в Кайро проучвателни диалози за възстановяване на връзките. Това бяха първите диалози на високо равнище от години сред двете страни, които имат различия по редица въпроси, в това число за морските граници и поддръжката им към разнообразни фракции в либийската война.

Ердоган съобщи още, че и Партията на справедливостта и развиването /ПСР/ е на път да завърши подготовката си на план за нова конститутция. По-рано тази седмица Партията на националистическото деяние - съдружник на ръководещата партия, заяви, че е подготвила план за нова конституция и ще го показа за разискване на ПСР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР