Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че палестинската въоръжена

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че палестинската въоръжена
Коментари Харесай

Ердоган: Хамас не е терористична организация, а освободителна група, водеща битка за защита на земята си

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че палестинската въоръжена формация " Хамас " не е терористична организация, а освободителна група, водеща борба за отбрана на земята си, съобщи Ройтерс.

В тирада пред депутатите от своята партия в Народното събрание Ердоган съобщи, че Израел се е възползвал от положителните планове на Турция и че няма да отиде в Израел, както бе планувано по-рано.

„ Ние нямаме проблем с израелската страна, само че имаме проблем с политиката на Израел по отношение на палестинците “, сподели Ердоган.

Турският президент уточни, че е тъжен от „ неспособността “ на Организация на обединените нации да реализира единодушие по резолюция за бомбардировките на Израел в линията Газа и да призове за филантропично преустановяване на огъня. Ердоган прикани за промяна на Организация на обединените нации, като съобщи, че Съветът за сигурност би трябвало да бъде реформиран и да стане по-приобщаващ.

Турският президент прикани Израел да се вслуша в апелите за мир. Ердоган настоя и за неотложно преустановяване на сраженията сред двете враждуващи страни. Според него Израел би трябвало да спре офанзивите против Газа, само че нападенията против израелските земи също би трябвало да спрат.

„ Играчите отвън района би трябвало да спрат да наливат масло в огъня в поддръжка на Израел “, счита също той и прикани международните сили да окажат напън върху израелското държавно управление да спре офанзивите. Според турския президент мюсюлманските страни би трябвало да работят дружно за преустановяване на огъня и за реализиране на дълготраен мир.

„ Турция е подготвена да бъде поръчител на палестинската страна и прикани за образуване на интернационална мирна конференция за спора сред Израел и палестинците “.

Според него граничният пункт Рафах би трябвало да остане отворен за филантропична помощ.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР