Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че вчерашното нападение срещу

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че вчерашното нападение срещу
Коментари Харесай

Ердоган: Нападението срещу Кълъчдароглу ще се разследва във всички аспекти

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че вчерашното нахлуване против водача на главната опозиционна Народнорепубликанска партия /НРП/ Кемал Кълъчдароглу ще се проверява във всички аспекти, оповестява турският ефирен канал НТВ.

За страдание през вчерашния ден в Чубук е станал нежелателен случай по време на заравяне на героичен умрял наш боец. Протести против водача на НРП са прераснали в демонстрация на принуждение. Случаят ще се проверява във всички аспекти. В никакъв случай не можем да одобрим насилието. Ние сме срещу всевъзможен тип принуждение и тероризъм, написа Ердоган през днешния ден в Туитър, предава Българска телеграфна агенция.

Кълъчдароглу бе атакуван през вчерашния ден от огромна група мъже в град Чубук /окръг Анкара/. Той бе нападнат от ядосана навалица по време на погребална гала на турски боец, погубен в конфликти с приетата за терористична организация Кюрдската работническа партия /ПКК/. Телохранителите на водача на НРП съумяха да го отведат в сигурност. До момента са арестувани шестима души по отношение на нападението. Сред арестуваните през днешния ден е Осман Саръгюн, който удари Кълъчдароглу с юмруци в лицето.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР