Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че се правят опити

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че се правят опити
Коментари Харесай

Ердоган: Връзките ни с Русия укрепват въпреки провокациите

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че се вършат опити да се навреди на съдействието сред Анкара и Москва, съобщи Асошиейтед прес.

"Благодаря на Бога, че нашите връзки преодоляха сполучливо тези сложни тествания. С всяка несполучлива провокация нашите връзки укрепват ", сподели през вчерашния ден той в Анкара. Ердоган добави, че проектите на страната му за закупуване на съветски зенитно-ракетен комплекс С-400 са приключен факт.

Той даде през вчерашния ден взаимна конференция с съветския президент Владимир Путин, който е в турската столица на първото си задгранично посещаване след преизбирането си на 18 март. Споразумението за покупка на отбранителната система и самата аудиенция акцентират засилващите се връзки сред Турция и Русия.

През декември бе подписано дефинитивно съглашението Турция да купи от Русия зенитно-ракетен комплекс с огромен обхват на деяние С-400, което изуми някои от турските съдружници в НАТО. "Сключихме съглашение за С-400. Въпросът е завършен. Сделката е приключен факт ", съобщи през вчерашния ден Ердоган.

Затоплянето на връзките сред двете страни е в контрастност с борбата сред Русия и Запада поради отравянето на някогашен съветски разузнавач във Англия. Отношенията на Турция със западните й съдружници също се утежниха поради въпроси, свързани с човешките права, и поради турските военни интервенции против кюрдските милиции в Сирия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР