Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че когато турската ваксина

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че когато турската ваксина
Коментари Харесай

Ердоган обеща: Когато ваксината ни е готова, ще я предоставим на човечеството!

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че когато турската ваксина против COVID-19 бъде подготвена, Турция възнамерява да я даде за потребление на цялото човечество при най-подходящи условия, съобщи Анадолската организация.

Той уточни това в обръщение към видеоконферентна среща на тематика Финансиране за развиване в ерата на COVID-19 и след нея, проведена от Организация на обединените нации с присъединяване на държавни и държавни ръководители, предава Българска телеграфна агенция.

Ердоган посочи, че близо 100 страни в света към момента нямат достъп до ваксина против ковид. Докато има страни, които са ваксинирали съвсем всички свои жители, милиарди хора нямат достъп даже и до първа доза от ваксина, сподели турският президент, като добави, че това състояние е доста обезпокоително от позиция на хуманността и човешките полезности.

Ясно е обаче, че пандемията няма да завърши и икономическото възобновяване няма да настъпи без гарантиране на обективен достъп до ваксина, сподели още турският президент.

Той уточни, че страните, които са достигнали количеството дози, нужни за имунизиране на техните жители, би трябвало да дават непотребните им ваксини на нуждаещите се страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР