Tурският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна на еднодневно работно посещение

...
Tурският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна на еднодневно работно посещение
Коментари Харесай

Ердоган се срещна с Путин в Сочи

Tурският президент Реджеп Тайип Ердоган дойде на еднодневно работно посещаване в крайбрежния град Сочи, с цел да се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

The meeting of Putin and Erdogan. Body language says a lot.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Двамата ще беседват по настоящи районни и световни въпроси и ще обсъдят двустранните връзки. След диалога те ще дадат взаимна конференция.

Това ще бъде първата среща на двамата водачи след преизбирането на Ердоган за трети мандат като президент през май, отбелязва " Дейли сабах ".

В дневния ред на двамата президенти ще бъде включена и тематиката за възобновяването на съглашението за експорт на зърно през Черно море, подписано предходната година, което оказа помощ за облекчение на международната продоволствена рецесия.

След като Русия прекрати присъединяване си в договорката от юли 2022 година, реализирана с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации, Анкара поставя старания за възобновяването ѝ.

Москва се оплаква, че Западът не е извършил отговорностите си във връзка с износа на зърно от самата Русия и че незадоволително украинско зърно отива в нуждаещите се страни. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР