Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви след срещата на върха

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви след срещата на върха
Коментари Харесай

Ердоган направи заявка за азиатската алтернатива на Евросъюза

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи след срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) в Самарканд, че Анкара се стреми да стане пълновръстен член на тази организация, съобщи Анадолската организация.

" Сега нашият идващ развой ще бъдат стъпките към тази задача. В това се състои и нашата цел ", съобщи Ердоган в отговор на журналистически въпрос дали Турция обмисля опцията да стане член на ШОС.

-->

Ердоган съобщи още, че се е договорил с съветския водач Владимир Путин да продължат разискването на доставките на зърно и торове по зърнения кулоар през Черно море, съобщи ТАСС.

" Ние абсолютно водим договаряния със съответните страни за всички типове продукция, идваща както от Русия, по този начин и от Украйна. Това може да са зърнени артикули или торове. В преговорния развой няма никакви проблеми. На нашата среща с господин Путин се договорихме да продължим този развой внимателно ",  съобщи Ердоган, представен от телевизия ЕРТ.

Турският президент дойде в Ню Йорк, където персонално ще вземе присъединяване в годишната сесия по откриването на Общото заседание на Организация на обединените нации. На летището Ердоган бе посрещнат от свои сънародници, живеещи в Съединени американски щати (на снимката).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР