Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви днес, кампанията за президентските

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви днес, кампанията за президентските
Коментари Харесай

Ердоган се кандидатира за президент за последно догодина

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи през днешния ден, акцията за президентските избори следващата година ще бъде последната. Той сподели, че има намерение да съобщи щафетата на по-млади политици, съобщи ДПА.

На протест в северния турски град Самсун, 68-годишният Ердоган, че следващата година " за финален път " ще се бори за поддръжката на турските гласоподаватели.

Парламентарните и президентските избори в Турция би трябвало да се състоят през юни 2023 година

Ердоган и неговата ислямистко-консервативна Партия на справедливостта и напредъка са под напън поради 80-процентовата инфлация. Според скорошен сондаж нито ръководещата партия и нейните съдружници националисти, нито обединение от шест опозиционни партии могат да завоюват независимо болшинство в Народното събрание.

Победата на Ердоган в президентската конкуренция обаче наподобява сигурна. Опозицията още не е показала своя претендент.

Днешният турски водач е на власт от съвсем 20 години. До 2014 година той беше министър-председател, а по-късно - президент и с референдум трансформира Турция от парламентарна в президентска република с огромни пълномощия на президента.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР