Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини Съединените щати и Великобритания,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини Съединените щати и Великобритания,
Коментари Харесай

Ердоган: Те се стремят към кървава баня

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна Съединените щати и Англия, че употребяват непропорционална мощ при ударите против бунтовниците хуси в Йемен и се пробват да създадат от Червено море " кървава баня ", предава Daily Sabah.

" Първо, това не е съразмерно. Всички това съставлява непропорционална приложимост на мощ ", сподели Ердоган пред публицисти след петъчната молитва в Истанбул: " Сякаш се стремят да създадат от Червено море кървава баня ".



" Израел прави същото в Палестина ", добави турският президент.

" Получаваме вести по доста канали. От разнообразни канали научаваме, че хусите сполучливо се пазят и дават отпор както на Съединени американски щати, по този начин и на Англия ", акцентира той.



Ердоган през днешния ден уточни още, че има вяра, че Израел ще бъде наказан от Международния съд на Организация на обединените нации за военните закононарушения, осъществени в линията Газа.

" Ние имаме вяра в справедливостта на съда в Хага, Израел ще бъде наказан там. Всички документи, които предоставихме, работят съществено в Хага и ние ще продължим да предоставяме такива. На министър-председателя Бенямин Нетаняху не му остана дупка, в която да се скрие, той към този момент няма средства за отбрана ", съобщи Ердоган.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР