Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който преболедува COVID-19 и вече

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който преболедува COVID-19 и вече
Коментари Харесай

Ердоган заяви, че благодарение на ваксините е изкарал леко коронавируса

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган , който прекара COVID-19 и към този момент е здрав, съобщи през днешния ден пред публицисти след петъчната молитва в джамията Чамлъджа в Истанбул, че с помощта на имунизациите е изкарал леко и за малко време ковид, заяви турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Ердоган сподели, че е имунизиран с две дози от имунизацията на китайската компания " Синовак " и с трета доза от вакисната на Pfizer BioNTech. Той посочи, че 4-5 дни след разболяването, към този момент е бил с отрицателен резултат от тест за COVID-19. Той уточни също, че по време на карантината не е изпитвал нито отмалялост, нито изнемощялост и е работил в дома си със същия темп. Той сподели, че е провел диалози с водачи на разнообразни страни, в това число по отношение на стъпките, подхванати от Турция по отношение на рецесията Русия-Украйна, и е следил деликатно интернационалните развития.

Ердоган заяви също, че в понеделник ще замине на посещаване в Обединените арабски емирства.

Той сподели, че неговата брачна половинка Емине Ердога н се е разболяла от ковид един ден след него и към момента не е оздравяла изцяло, като продължава да съблюдава нужните ограничения. Той изрази вяра, че до понеделник и тя ще бъде здрава, като уточни, че на визитата в ОАЕ би трябвало да заминат дружно.

В събота президентът Ердоган заяви, че той и брачната половинка му са се заразили с разновидността Омикрон на ковид. Двамата бяха сложени под карантина в Истанбул. В неделя Ердоган съобщи, че продължава да работи отдалечено, защото лекарите му са удостоверили, че болестта при него протича в лека форма.

Снощи лекарят на Ердоган проф.Серкан Топалоглу заяви, че резултатите от тестванията за COVID-19 , които са били направени на президента през последните два дни, са били негативни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР