Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е благодарил в телефонен разговор

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е благодарил в телефонен разговор
Коментари Харесай

Знаков разговор между Путин и Ердоган, какво решиха

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е благодарил в телефонен диалог през днешния ден на съветския президент Владимир Путин за „ позитивната му позиция “ във връзка с продължаването на съглашението за експорт на зърно от украинските пристанища, заяви кабинетът на Ердоган, представен от ТАСС.

„ По време на диалога бяха разисквани стъпки за възстановяване на връзките сред Турция и Русия и въпроси, свързани с руско-украинската война. Президентът Ердоган благодари на президента на Русия Путин за позитивната му позиция във връзка с удължаването на черноморската зърнена самодейност “, се споделя в известието.
-->
Освен това Ердоган споделил, че Турция и Русия „ могат да подхващат нови стъпки на основата на икономическото съдействие, в съгласие в Сочи “.

Турският президент е декларирал още, че „ придава огромно значение на допустимо най-бързото привършване на спора сред Русия и Украйна по пътя на договарянията “.

Пред турската държавна телевизия ТРТ Ердоган сподели, че Путин е изискал Русия да изпраща в Турция гратис пшеница, която там да бъде преработвана в брашно, най-вече за слаборазвитите страни и бедните африкански страни.

Според пресслужбата на Кремъл двамата президенти са се договорили да бъдат проучени благоприятни условия за доставка на строителни материали от Русия за възобновяване на засегнатите от земетресенията райони на Турция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР