Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес обеща Турция да инвестира

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес обеща Турция да инвестира
Коментари Харесай

Ердоган обеща Турция да инвестира в магистрала, свързваща Белград и Сараево

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган през днешния ден даде обещание Турция да влага няколко милиарда евро в построяването на автомагистрала, свързваща Белград и Сараево, съобщи Ройтерс.

Ердоган дойде през днешния ден в босненската столица на посещаване, определяно като " работно ", само че главното мероприятие по време на визитата ще бъде речта му (по мотив идните на 24 юни в Турция избори) пред хиляди турци, пристигнали от страни от Западна Европа, които не разрешиха предизборни манифестации на непознати водачи на тяхна територия, отбелязва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Министрите на превоза на Босна и Турция през днешния ден подписаха писмо за желание за построяването на автомагистрала, свързваща Сараево и Белград. Проектът е на стойност към 3 милиарда евро, само че към този момент е блокиран от босненските сърби.

Ердоган уточни, че чака министрите да се договорят за техническите елементи до лятото, когато ще бъдат оповестени търгове за построяването на пътните сектори.

Междувременно хиляди турци дойдоха от Германия, Холандия и Австрия, както и от страни от Балканите и от цяла Босна.

Организаторите на митинга на Ердоган показаха, че чакат до 15 хиляди души да участват на мероприятието.

Полицията е взела засилени ограничения за сигурност по улиците на Сараево.

Ако хиляди хора, идващи от разнообразни елементи на Европа, не могат да се срещнат с водача, който желаят да чуят, това не е редно за мен. Следователно ние ще се срещнем с тях тук, сподели Ердоган на конференция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР