Турският президент Реджеп Таийп Ердоган връчи благодарствена грамота на вицепремиера

...
Турският президент Реджеп Таийп Ердоган връчи благодарствена грамота на вицепремиера
Коментари Харесай

Ердоган награди български спасител за помощта след земетресението в Турция

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган връчи благодарствена грамота на вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев в символ на признателност от страна на южната ни съседка за помощта, оказана от България след унищожителното земетресение, заяви БГНЕС.

От българска страна беше награден и основен контрольор Петър Петров, шеф бранш „ Специализирани оперативни действия " в РДПБЗН – Пловдив. Той получи почетна грамота.

Българският министър участва на специфична гала по награждаването на избавителните екипи в Турция. Почетен знак получи и Петър Петров, шеф бранш „ Специализирани оперативни действия " в РДПБЗН – Пловдив, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Българската делегация участва на специфична гала в президентския замък в столицата на Република Турция, на която Ердоган награди представители на задграничните екипи, които се включиха в спасително-издирвателните интервенции след тежкото земетресение.

Министър Демерджиев беше единственият министър от страна от Европейския съюз, който се включи в събитието. Той отпътува за Турция със аероплан „ Спартан " на българските Военновъздушни сили, с който бяха превозени и 3,5 тона филантропична помощ за потърпевшите от земетресението. Тя включва палатки, спални комплекти и други нужни движимости и материали. България е в непрекъсната подготвеност да реагира съгласно настояванията и потребностите на турската страна и нашите благоприятни условия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР