Турският президент Реджеп Таийп Ердоган призова победата на опозицията на

...
Турският президент Реджеп Таийп Ердоган призова победата на опозицията на
Коментари Харесай

Ердоган не се примирява със загубата, иска нови избори в Истанбул

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган прикани успеха на опозицията на локалните избори в Истанбул да бъде оповестена за невалидна. Той изиска и наново осъществяване на вота в турския мегаполис, с което в допълнение усили натиска върху Върховната изборна комисия в страната, оповестява Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.

„ Съвсем ясно е, че има нередности и корупция “, съобщи Ердоган на бизнес конгрес в турската финансова столица.

„ Ако Върховната изборна комисия може да разпръсне всички подозрения, това ще облекчи съвестта на нашите жители “, безапелационен е президента. 

Очаква се Върховната изборна комисия да се събере на съвещание в понеделник, на което би трябвало да прегледа молбата на ръководещата Партия на справедливостта и развиването да бъдат анулирани резултатите от извършените на 31 март избори, които групировката на Ердоган загуби в Истанбул.

Вотът беше извоюван от главният опозиционен претендент Екрем Имамоглу въпреки и с доста дребна преднина. Няколко частични повторни преброявания на бюлетини поддържаха първичния резултат – и в Анкара, и в Истанбул.

Основната опозиционна Народнорепубликанска партия назова Ердоган „ тежко губещ “, който е подготвен на всичко, с цел да се задържи на власт в икономическата столица на Турция.

Партията на Ердоган към този момент оспори изборите в Турция и в последния месец непрестанно търси аргументи да се оттърси от първата си огромна загуба.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР