Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган разкритикува развитите общества: Много говорите!

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва съобщи, че същинската тежест по въпроса за бежанците понасят страни като Турция, намиращи се в съседство с регионите на рецесии, съобщи Анадолската организация.

,,Истинската тежест по въпроса за миграцията и бежанците понасят страните като нас, намиращи се в съседство с регионите на рецесии, а не развитите общества, които доста говорят``, сподели Ердоган във видеопослание към Глобална парламентарна конференция по въпроса за миграцията, проведена в Истанбул.

Близо 30 хиляди мигранти, главно дами и деца, изгубиха живота си в Средиземно море. Почти всекидневно сме очевидци на драмите на бежанци, тероризирани, ограбвани, бити, даже убивани от гръцките сили за сигурност, уточни още той, представен от Българска телеграфна агенция.

Ердоган означи, че съгласно данни на Организация на обединените нации страните с високи приходи приютяват приблизително 2,7 бежанци на 1000 души, а страните със междинни и ниски приходи - 5,8 бежанци.

,,Тези, които употребяват като рекламен материал признатите от тях няколкостотин бежанци, не поемат никаква отговорност на фона на задълбочаващите се филантропични кризи``, съобщи турският президент.

Той акцентира, че през последните седем години Турция е страната, приела най-вече бежанци.

Ще продължаваме да изпълняваме тази отговорност. В този интервал, в който се претърпява най-голямото придвижване на хора от Втората международна война насам, никой не може да избяга от отговорност. Докато интернационалната общественост не прояви храброст да застане лице в лице с проблемите, стоящи в основата на въпроса с миграцията, няма да може да се предотврати този проблем, акцентира Ердоган.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР