Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната му ще разположи

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната му ще разположи
Коментари Харесай

Ердоган: Ще разположим войска в Идлиб, ще обсидим с Путин деескалацията в Сирия


Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че страната му ще разположи войски в сирийската провинция Идлиб като част от съглашението за деескалация в Сирия, реализирано предишния месец от Турция, Русия и Иран.

Проблемите със зоните за деескалация в допълнение ще бъдат разисквани в диалозите с съветския президент Владимир Путин по време на визитата му в Анкара идната седмица, добави турският президент в изявление в Ню Йорк, представено от турския вестник „ Дейли сабах “.

"Споразумението за унищожаване на ескалация е обещаваща концепция..., съгласно която руснаците ще поддържат сигурността отвън Идлиб, а Турция ще обезпечава сигурността в региона на Идлиб", сподели Ердоган, който е в Ню Йорк за годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

„ Задачата не е лесна... С Путин ще обсъдим спомагателни стъпки, с цел да се изкорени тероризмът веднаж вечно и да се възвърне мирът “, посочи още турският президент.

Относно референдума за самостоятелност на Иракски Кюрдистан турският президент предизвести, чу страната му „ ще разиска какви наказания би трябвало да наложи и по кое време глобите са бъдат приложени “, без да разяснява какви могат да бъдат наказателните ограничения. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР