Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че евентуално признаване на Ерусалим

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че евентуално признаване на Ерусалим
Коментари Харесай

Турция може да скъса дипломатически отношения с Израел

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че вероятно признание на Ерусалим за столица на Израел от страна на Съединени американски щати може да докара до разкъсване на дипломатическите връзки сред Турция и Израел.

„ Ерусалим е алена линия за всички мюсюлмани. Можем да стигнем и по-далеч и да скъсаме дипломатически връзки с израелците поради този въпрос “, съобщи турският държавен глава, представен от „ Дейли Сабах “.

„ Ще призовем да се провежда среща в Истанбул на Организацията за ислямско съдействие, в случай че американците признаят Ерусалим за столица на Израел “, добави Ердоган. Има индикации, че във Вашингтон са подготвени на тази стъпка, която би повишила напрежението в региона.

От Лигата на арабските страни оповестиха, че в случай че Доналд Тръмп признае Ерусалим, то това ще докара до принуждение и ще подтиква екстремизма. От Белия дом към този миг не се ангажират с твърда позиция по отношение на това дали Тръмп ще реалокира американското посолство от Тел Авив в Ерусалим.

Турският президент Реджеп Ердоган разкритикува Съединените американски щати и поради „ методите “ им в битката против джихадистката формация „ Ислямска страна “. Американците оказват поддръжка на въоръжените крила на Кюрдската работническа партия, което буди паника в Анкара.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР