Турският президент Реджеп Ердоган в телефонния разговор с Владимир Путин

...
Турският президент Реджеп Ердоган в телефонния разговор с Владимир Путин
Коментари Харесай

Ердоган към Путин: Нека заедно проправим пътя към мира

Турският президент Реджеп Ердоган в телефонния диалог с Владимир Путин предложи да работят дружно, с цел да проправят пътя към мира в Украйна. Президентът Ердоган съобщи, че незабавното помирение ще даде опция за решение на филантропичните проблеми в района, както и за търсене на политическо решение, съобщи nova.

Той повтори апела си: „ Нека дружно проправим пътя към мира “, оповестиха от офиса на турския президент в декларация, представена от медиите.

Ердоган също по този начин уточни нуждата от отваряне на филантропични коридори и сключване на кротичък контракт за Украйна. Освен това турският държавен глава разгласи желанието си да продължи контактите с украинската страна и с други страни по отношение на обстановката в Украйна и „ напъните за осъществяване на обширни договаряния “, се споделя в изказването.

Руският президент Владимир Путин изрази по време на телефоненния диалог с турския му колета Реджеп Ердоган „ готовността на съветската страна за разговор с украинските управляващи и с задгранични сътрудници за разрешаване на спора “, заяви прес-службата на Кремъл, представен от ТАСС.

„ В същото време беше обърнато внимание на безполезността на всевъзможни опити за проточване на преговорния развой, който се употребява от украинските сили за сигурност за прегрупиране на своите сили и средства. В тази връзка беше очебийно, че прекъсването на спецоперацията е допустима единствено в случай че Киев приключи военните дейности и извърши добре познатите условия на Русия “, оповестиха в Кремъл.

„ Изразена бе вяра, че по време на планувания идващ кръг от договаряния представители на Украйна ще покажат по-конструктивен метод, който напълно регистрира нововъзникващите действителности “, допълниха от пресслужбата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР