Турският президент Реджеп Ердоган отправи заплаха към Гърция. Той предупреди

...
Турският президент Реджеп Ердоган отправи заплаха към Гърция. Той предупреди
Коментари Харесай

Ердоган заплаши Гърция


Турският президент Реджеп Ердоган насочи опасност към Гърция. Той предизвести Атина, че ще заплати " висока цена ", в случай че продължи да изтъквам " тормози " турските самолети над Егейско море и упрекна изночната си съседка, че е окупирала островите по турското крайбрежие. Наскоро Гърция от своя страна се оплака, че Анкара нарушава въздушното ѝ пространство с военни дронове и разгласи защитни ограничения.

" Гърция - погледни историята. Ако продължавате, ще платите висока цена ", съобщи Ердоган по време на протест в черноморския район.

През последните месеци Турция се оплака от това, което тя дефинира като " провокативни дейности " от страна на Атина, като съобщи, че по този метод се подкопават мирните старания.

Атина упрекна неотдавна от своя страна Анкара, че прелита над гръцките острови и нарушава въздушното й пространство, като употребява военни дронове Байрактар. В оговор военното министерство на Гърция разгласи, че се стреми да отбрани Егейско море от посягане с безпилотни летателни апарати, като разполага противодействащи ограничения по островите.

Турция твърди, че Гърция разполага войски на острови в Егейско море в нарушаване на мирните контракти, подписани след Първата и Втората международни война. А в днешната си тирада турският президент упрекна Гърция, че е " окупирала " островите.

" Когато пристигна времето, ще създадем нужното. Както споделяме, може да дойдем ненадейно някоя вечер ", добави той. Подобни изявления Ердоган прави, когато говореше за започване на военна интервенция в прилежаща Сирия.

През юни турският външен министър Мевлют Чавушоглу сподели, че Анкара ще оспори суверенитета на Гърция над островите, в случай че Атина продължи да изпраща войски там.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР