Турският президент Реджеп Ердоган отново заплаши европейските страни да отвори

...
Турският президент Реджеп Ердоган отново заплаши европейските страни да отвори
Коментари Харесай

Ердоган предрича скорошен край на ЕС и пак плаши със стотици хиляди бежанци

Турският президент Реджеп Ердоган още веднъж заплаши европейските страни да отвори границата и да пусне сирийски бежанци . " Когато кажа, че ще отворя вратите, Европа се възмущава. Не се вълнувайте, ще пристигна време, ние ще отворим тези порти . Хайде и вие се занимайте със стотици хиляди бежанци ", изяснява той по време на тирада в Анкара.

Ердоган грубо подлага на критика западните страни , че се опълчват на антитерористичната интервенция на Турция в Сирия , заявявайки, че страната има право да пази границите си и показва загрижеността си по въпроса от 2015 година насам, а Турция няма различен избор, с изключение на да вземе нещата в свои ръце, оповестяват " Ройтерс " и турски медии.

Говорейки пред регионалните шефове в президентския комплекс в Анкара, Ердоган сподели, че въпросът за безвредната зона е в дневния ред на Турция от администрацията на Обама , затова няма смисъл западните водачи да се опълчват на нея и да се отнасят към нея, като че ли Турция преди малко я показва.

" Ние п риемаме с горчива усмивка опитите на хора, които са отговорни за гибелта на 50 милиона души във ВСВ, да ни дават урок за човещина ", изяснява президентът.
 Екологичен потенциал одобри наказания за Турция, тя ги дефинира за международна непредвидливост и неефективност
Екологичен потенциал одобри наказания за Турция, тя ги дефинира за международна непредвидливост и неефективност

Екологичен потенциал и Европейски Съюз могат единствено да са признателни за интервенцията, поучава Турция

" Турция работи със съдружници и осведоми съответните страни , преди да предприеме стъпки от дипломатическа вежливост , само че не се нуждае от ничие позволение за заличаване на терористичен кулоар, построен по продължение на нейните граници ", разяснява Ердоган, като изрази решимостта на Турция да почисти границите си, без значение от интернационалната поддръжка.

Краят на Европейски Съюз ще настъпи напълно скоро и повода за това са двойните стандарти , които тази конструкция ползва за редица страни , изясни още Ердоган.

Ердоган отбелязва, че за негово надълбоко страдание, обратно на действителността, страните от Европейски Съюз показват интервенцията не като интервенция, ориентирана против тероризма, а против етническите кюрди .

" Това не е първият път, в който Турция се изправя пред двойни стандарти от Европейски Съюз ", добави турският президент. " Военната интервенция в Северна Сирия не е ориентирана против никоя нация. "

Турският водач добави, че Европа " има пари и мощ, само че всякога, когато стотина бежанци дойдат в Гърция, европейците звънят на Турция ".

" Ние имаме 4 милиона бежанци. Ако някой смята нашата филантропична политика за слаба, няма да пропуснем да отговорим с стоманен пестник ", изяснява Ердоган.
 Турция не е срещу кюрдите да се причислят към локалната власт в Северна Сирия
Турция не е срещу кюрдите да се причислят към локалната власт в Северна Сирия

Чавушоглу: Анкара ще продължи да пази статуквото в региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР