Турският президент Реджеп Ердоган отхвърли всякакъв друг вариант освен присъединяване

...
Турският президент Реджеп Ердоган отхвърли всякакъв друг вариант освен присъединяване
Коментари Харесай

Ердоган: Турция иска пълноправно членство в ЕС, а не "партньорство"

Турският президент Реджеп Ердоган отхвърли всевъзможен различен вид с изключение на присъединение на Турция към Европейски Съюз, отхвърляйки френското предложение за партньорство, в изявление за италианския вестник „ Стампа”, представено от организация Франс прес.

„ Европейски Съюз би трябвало да съблюдава обещанията, дадени на Турция”, сподели турският президент.

„ Европейски Съюз блокира договарянията за присъединение към съюза и сътвори усещането, че неналичието на прогрес в договарянията зависи от нас. Това е незаслужено. Несправедливо е и че някои страни от Европейски Съюз ни оферират други варианти вместо присъединяване”, добави Ердоган.

В началото на януари президентът на Франция Еманюел Макрон предложи на турския държавен глава „ партньорство” с Европейски Съюз вместо участие. Френският държавен глава означи, че е належащо да се намерения допустимо ли е преразглеждане на връзките сред Турция и Европейски Съюз не в подтекста на интеграционен развой, а вероятно като „ съдействие, партньорство”.

„ Искаме цялостно присъединение към Европейски Съюз. Другите варианти не ни задоволяват”, отсече Ердоган.

Той подсети за основната роля на Турция за мигрантския въпрос: Ние сме значими за прекъсването на мигрантите от Изтока, които се насочат към Европа, и също по този начин да подсигуряваме стабилността и сигурността в Европа”.

„ Полагаме огромни старания в битката с терористични организации като Кюрдската работническа партия, Силите за отбрана на народа и „ Ислямска държава”, означи Ердоган.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР