Турският президент Реджеп Ердоган очаква решенията от срещата във Варна

...
Турският президент Реджеп Ердоган очаква решенията от срещата във Варна
Коментари Харесай

Ердоган: Вече нямаме търпение да понасяме двойния стандарт на ЕС

Турският президент Реджеп Ердоган чака решенията от срещата във Варна да засилват по-нататъшните връзки на Турция с Европейски Съюз. Ердоган приказва пред публицисти преди да отпътува от летище " Ататюрк " в Истанбул.
Той акцентира, че " с премиера на прилежаща другарска България - Борисов ще обсъдим въпроси, които са от интерес на двата народа, както и от районен интерес ".
Ердоган съобщи, че връзките на Турция с Европа имат дълбоки корени. " Но ние ще напомним на нашите събеседници, че към този момент нямаме самообладание да понасяме двойния стандарт . Ще изразя пред европейските водачи упованието да се отстранен изкуствените спънки в преговорния развой за еврокандидатурата на Турция. Ние няма да допуснем среди, чиито злонамерени планове добре познаваме, да лишават правото, което Турция е заслужила да бъде призната за член на Европейски Съюз ", сподели турският държавен глава.
Той разгласи, че ще изиска от европейските представители да изпълнят дадените обещания. Мигрантското съглашение от 18 март 2016 година и съответните стъпки, които следва да бъдат подхванати, ще бъдат предмет на разискване. " Турция е изпълнила това, което даде обещание по мигрантското съглашение и в това отношение е доста по-напред от други европейски страни. Визовата либерализация за турските жители също ще бъде предмет на срещата, заяви Ердоган като посочи, че Европейски Съюз не е извършил дадените обещания ".
Ердоган добави, че ще изиска да бъдат направени съответни стъпки по мигрантското съглашение и изплащането на обещаните три милиарда долата на турската страна. По думите на Ердоган актуализацията на митническото съглашение, отварянето на нови преговорни глави и съдействието в битката против терора ще бъдат тематиките, които той ще сложи на срещата и ще изиска да бъдат подхванати съответни стъпки по тяхното разрешаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР