Турският президент Реджеп Ердоган е непредсказуем. Това предупреди гръцкият премиер

...
Турският президент Реджеп Ердоган е непредсказуем. Това предупреди гръцкият премиер
Коментари Харесай

Гърция е съсед на Турция, оплака се Ципрас в Лондон

Турският президент Реджеп Ердоган е непредсказуем . Това предизвести гръцкият министър председател Алексис Ципрас, представен от " Хюриет ".

Запитан дали може да се има вяра на водача на Турция, Ципрас отговори, че " няма отговор с една дума ".

По време на аудиенция в Лондон гръцкия министър-председател беше запитан два пъти дали може да се довери на Ердоган , който беше избран отново за президент на 24 юни.

" Няма отговор с една дума. Ердоган е значима политическа персона с огромен опит. Но той е непредсказуем ", разяснява Ципрас пред телевизия " Блумбърг ".

Гръцкият министър председател се оплака, че Гърция е комшия на Турция.

" Ние имаме друг метод във връзка с Турция спрямо вас, англичаните. Вие сте съседи с Франция и Ирландия. Ние граничим с Турция. Ние сме изправени пред толкоз непредсказуеми обстановки ", сподели още той.

Ципрас разкри, че е повдигнал проблема за двамата арестувани гръцки бойци в Турция по време на последния си телефонен диалог с Ердоган.

" Когато му се обадих, с цел да го поздравя за изборната победа, аз повдигнах този въпрос. Винаги се боря за градивен разговор с положителни планове. Хубаво е, макар разликите ни, че имаме открити канали за връзка с Ердоган ", изясни той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР