Турският министър-председател Бинали Йълдъръм разкритикува Сената на САЩ за решението

...
Турският министър-председател Бинали Йълдъръм разкритикува Сената на САЩ за решението
Коментари Харесай

Турция разкритикува Сената на САЩ заради блокирането на продажбите на F-35

Турският министър-председател Бинали Йълдъръм разкритикува Сената на Съединени американски щати за решението му да блокира продажбите на изтребителите F-35 на страната му, написа вестник Hurriyet, представен от организация " Фокус ".
„ Решението е злополучно развиване на ситуацията “, съобщи Йълдъръм. „ Турция има други възможности. Подобни опити будят страдание и вървят против духа на стратегическото ни партньорство “, добави той.
Припомняме, че думите на министър-председателя за отправени откакто на 18 юни Сенатът на Съединени американски щати гласоподава проектозакон, който не разрешава продажбите на изтребителя F-35 на Турция, основан от корпорацията „ Локхийд Мартин “.
Сенаторите одобриха това разпореждане поради затворения в Турция американски свещеник Андрю Брунсън по обвинявания за тероризъм и поради решението на турското държавно управление да купи зенитни ракетни системи С-400 от Русия. Според тях това би нараснало напрежението в редиците на НАТО.
Преди проектозаконът да стане закон, той би трябвало да се съпостави с сходния, признат от Камарата на представителите в Конгреса. Компромисната мярка би трябвало да бъде по-късно призната и от двете камари, преди президентът Доналд Тръмп да я подпише.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР