Турският министър на външните работи Хакан Фидан започва четири дневна

...
Турският министър на външните работи Хакан Фидан започва четири дневна
Коментари Харесай

Хакан Фидан на балканска обиколка, идва и в България

Турският министър на външните работи Хакан Фидан стартира четири дневна обиколка на Балканите.


Диполмат №1 на Анкара ще посети Албания, България и Румъния. От турското министерство на външните работи оповестиха, че по време на диалозите с сътрудниците си Хакан Фидан ще разиска " двустранните връзки, настоящите районни и световни въпроси ". По време на обиколката Фидан ще се срещне с турски предприемачи и представители на турските общности в тези страни.

" Балканите като цяло са приоритет за Турция освен от политическа, икономическа и географска позиция, само че и заради историческите, културните и човешките връзки с района. През последните години районът на Балканите се трансформира в прелъстителен пазар за турските вложители със своята квалифицирана работна мощ, удобна за бизнеса капиталова среда и данъчни и финансови тласъци ", се споделя в информацията на в. " Сабах " за обиколката на турския посланик.

Изданието напомня, че наскоро " Турция, България и Румъния са постигнали съглашение за пречистване на Черно море от плаващи мини ". Трите страни сътвориха работна група, която има за цел да понижи рисковете при корабоплаването, защото спорът сред Русия и Украйна заплашва техните териториални води.

Руският флот минира черноморското крайбрежие на Украйна при започване на войната. Някои от мините от този момент са се потопили във водите на трите страни, застрашавайки корабоплаването и усложнява напъните на Украйна да пробие съветската морска обсада. Инициативата, която ще има ротационен команден състав, евентуално ще стартира да работи през месец май. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР