Турският министър на отбраната Хулуси Акар в петък обвини Атина,

...
Турският министър на отбраната Хулуси Акар в петък обвини Атина,
Коментари Харесай

Турция обвини Гърция в парадиране с военните сделки

Турският министър на защитата Хулуси Акар в петък упрекна Атина, че „ парадира “ във връзка с неотдавнашните й военни съглашения с Франция и Съединените щати, като в същото време уточни, че гръцкият остров Кастелоризо е на плувно разстояние от Турция, цитира думите му гръцкият вестник Kathimerini.

„ Това не е конкуренция във въоръжаването, a фукане с оръжия. Те се стремят към предимство против Турция, като се въоръжават, насърчавани от някои страни “, сподели Акар пред високопоставени военни на среща в Анкара.

„ Това е на вятъра изпитание... Турските въоръжени сили имат способността, силата и волята да пазят правата и ползите на нашата страна “, добави той.

По отношение на Франция, с която Гърция неотдавна подписа огромно съглашение за защита, Акар сподели също, че „ последните съюзи на Атина с други съдружници от НАТО са безполезни “.

Говорейки за остров Кастелоризо в югоизточната част на Егейско море, Акар сподели, че „ приказваме за остров от 10 квадратни километра. И те [гърците] претендират за морска повърхност от 40 000 квадратни метра за този остров. И когато споделяме „ не “ на това, те ни упрекват, че сме „ експанзионисти “.

„ Очакваме те да схванат, че сходни дейности и такава изразителност няма да ги доведат до на никое място “, добави той.

Кастелоризо, сподели още той, „ се намира на разстояние от 1950 метра. До него може да доплува кадет от военната академия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР