Турските власти забраниха достъпа до най-голямата защитена поща в Интернет,

...
Турските власти забраниха достъпа до най-голямата защитена поща в Интернет,
Коментари Харесай

Турция ограничи достъпа до ProtonMail за своята територия

Турските управляващи не разрешиха достъпа до най-голямата предпазена поща в Интернет, ProtonMail, предава Gizmodo. От ProtonMail са съобщили преди дни, че са наясно с проблемите, които изпитват турски консуматори на услугата. „Интернет цензурата в Турция е много плаваща, тъй че обстановката се трансформира непрекъснато. Понякога ProtonMail е наличен, от време на време не е. За пръв път обаче може да потвърдим, че ProtonMail е подложен на блокировка и е допустимо да срещне и други проблеми в бъдеще“, споделят от имейл услугата.

Независимо от изказванията на доста политици, сочещи с пръст предпазените с криптографска отбрана услуги, че се употребяват само от нарушители (и по тази причина е нужно да бъдат забранени), доста от тях в действителност се употребяват от дисиденти, несъгласни с локалните управляващи, които се опасяват от гонене и публицисти, попаднали в изключителни обстановки.

Това напълно не е първият сходен случай за Турция, която на няколко пъти към този момент блокира достъпа до разнообразни обществени медии и услуги за да резервира имиджа на Анкара неоцапан.

ProtonMail удостоверява, че в действителност е осъществена блокировка по DNS. От компанията разгласиха и препоръки по какъв начин локалните консуматори да заобиколят възбраната – употребявайки VPN или сменяйки DNS доставчика си.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР