Турските власти планират от 1 март разхлабване на ограничителните мерки,

...
Турските власти планират от 1 март разхлабване на ограничителните мерки,
Коментари Харесай

Турция дава шанс на канефенета и ресторанти

Турските управляващи възнамеряват от 1 март разхлабване на ограничаващите ограничения, въведени поради епидемията от Ковид-19, съобщи Българска телеграфна агенция. Предвижда се отваряне на заведения за хранене и кафенета за обслужване на клиенти на място. Те са затворени от 20 ноември и обслужват единствено посредством доставки до дома.

Мярката провокира изключителни стопански компликации за бранша, заради което притежателите и заетите в ресторантьорския бизнес упорстват за отваряне на заведенията.

Въпреки желанието за връщане към естествена работа в бранша в програмата на здравното министерство са включени редица критерии, от чието осъществяване ще зависи и активността.

Предвижда се престоят и обслужването на клиентите в заведенията да бъде лимитирано до 45 минути. Броят на клиентите ще бъда органически до 30 % на закрито и до 50 на 100 в заведенията навън.

При влизане в заведенията на входа от клиентите ще се изисква да показват така наречен ХЕС код, който служи за следене на разпространяването на епидемията.

ХЕС кодът бе въведен от здравното министерство по отношение на пандемията и се изисква за пътешестване в градския, междуградския превоз и в чужбина, за обслужване в публичните институции, моловете и др.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР