Турските власти депортираха във Франция 11 нейни граждани, в рамките

...
Турските власти депортираха във Франция 11 нейни граждани, в рамките
Коментари Харесай

Турция депортира във Франция 11 джихадистки бойци

Турските управляващи депортираха във Франция 11 нейни жители, в границите на акцията по репатриране на терористи от групировката " Ислямска страна " “, заяви турското Министерство на вътрешните работи.
По тази система във Франция са били репатрирани към 250 френски жители от 2014 година
В началото на ноември Турция стартира да репатрира арестуваните бойци на " Ислямска страна " (ИД), които се намират в затвори или миграционни центрове в Турция.
През последните седмици турските управляващи задържаха също няколко десетки бойци на джихадистката формация. Тези дейности се активизираха след известието за очистване на главатаря на ИД Абу Бакр ал Багдади.
Едностранната военна интервенция на Турция против кюрдите в Северна Сирия разгневи Съединени американски щати и европейските съдружници на Турция, които се притесняват от завръщане на ИД в района. Европейските страни се тревожат и от завръщането на радикални ислямисти в Европа.
Франция има сред 400 и 500 свои жители в следената от кюрдите Северна Сирия, в това число към 60 бойци.
Тя отхвърля да си върне назад от Сирия пълнолетни членове на ИД и желае да подписа съглашение с Ирак те да бъдат съдени там.
Като част от съглашение от 2014 година с Турция обаче задържани от турските управляващи френски жители биват депортирани във Франция в съгласуваност с френските управляващи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР