Турските морски курорти са все по-пълни с чуждестранни туристи, след

...
Турските морски курорти са все по-пълни с чуждестранни туристи, след
Коментари Харесай

Турските морски курорти са все по-пълни с чужди туристи, Гърция отчита спад

Турските морски курорти са все по-пълни с задгранични туристи, откакто редица страни отстраниха рестриктивните мерки за пътешестване на свои жители в чужбина. В прилежаща Гърция обаче регистрират спад в полетите и идващите.

Турските медии оповестяват за забележителен брой туристи от Русия, Украйна, Северна Македония и Израел, които летуват в почивните комплекси и плажовете на курорта Мармарис. Чуждестранните туристи намират за приемливи ограниченията, въведени в хотелите и комплексите против ковид. Това са премерване на температурата, отдалеченост - на плажа и в хотела, обслужващият личен състав да е с защитни маски.

А в прилежаща Гърция, която през вчерашния ден стегна в допълнение ограниченията по туристическите дестинации, регистрират спад от над 74 % на пасажерите по летищата през седемте месеца на тази година. През интервала януари - юли пасажерите са били близо девет милиона, до момента в който за същия интервал на 2019 година броят им е достигнал 34 милиона и 700 хиляди души. От организацията за гражданска авиация са безапелационни, че пандемията от ковид продължава да бележи фрапантен спад в пътуванията.

Вчера и Хърватия, която също е една от най-популярните туристически дестинации, с огромно отвращение вкара нови ограничаващи ограничения, откакто записва над 200 инфектирани за денонощие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР