Турските авиолинии планират да подновят през юни всички вътрешни полети

...
Турските авиолинии планират да подновят през юни всички вътрешни полети
Коментари Харесай

Турските авиолинии възобновяват полетите си през юни

Турските авиолинии възнамеряват да възобновят през юни всички вътрешни полети в страната, както и интернационалните до 19 страни. България обаче не е измежду тях. Броят на страните, до които ще се правят полети, ще се усилва последователно и ще доближи 74 през юли и 98 през август, оповестиха от Турските авиолинии.

Замразяването на вътрешните и интернационалните полети бе удължено до 28 май - 2 дни след края на религиозния празник Рамазан байрам, който нормално е мотив доста хора да пътуват, с цел да посетят родственици и близки.

Президентът на Турския футболен съюз Нихат Йоздемир заяви, че в интервала 12-14 юни ще се възобновят и мачовете от турското футболно състезание, от което остават 8 кръга. Първенството би трябвало да приключи през юли, съобщи националното радио.

Здравният министър Фахреттин Коджа показа фотография от през днешния ден с голям брой хора на знаковия истанбулски бул. „ Истиклял “ и прикани хората да съблюдават обществена отдалеченост и да поддържат напъните за битка с ковид. За напора по улиците и пазарите в огромните градове благоприятства и хубавото време. В понеделник трафикът в Истанбул доближи половината от равнищата преди пандемията.

На 11 май ще проработят всички съществени производства в страната, които са прекъснали производствата си, заяви през вчерашния ден министърът на индустрията Мустафа Варанк.

След държавно съвещание в понеделник турският водач Реджеп Тайип Ердоган разгласи намаляване на редица противоепидемични ограничения. Хората над 65 и под 20 години ще може да излизат по 4 часа в избрани дни и откъслек от време. От другия понеделник при съблюдаване на ограниченията за отдалеченост още веднъж ще проработят комерсиалните центрове, фризьорските и салоните за хубост.

Беше вдигната възбраната за влизане и излизане на коли от 7 от 31 от най-големите области в страната, само че за другите 24, в това число Истанбул и Анкара, тя беше продължена за още 14 дни. Сред областите, в които възбраната беше вдигната, са туристическите райони Айдън, Анталия, Мерсин, Мугла.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР