Турски знаменитости се обявиха в Интернет против решението на Висшата

...
Турски знаменитости се обявиха в Интернет против решението на Висшата
Коментари Харесай

Известни турци се обявиха в подкрепа на опозиционния кандидат-кмет на Истанбул

Турски звезди се оповестиха в Интернет срещу решението на Висшата изборна комисия (ВИК) да анулира и наложи повтаряне на изборите за кмет на Истанбул, оповестяват турски медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Много известни хора на изкуството в Турция споделиха хаштага #herseycokguzelolacak. т.е. " всичко ще бъде доста хубаво " - имитация, която се трансформира в девиз на опозиционния кандидат-кмет на Истанбул Екрем Имамоглу. Той бе заставен да върне кметския мандат след решението на ВИК да анулира изборите в Истанбул от 31 март, само че още веднъж ще бъде претендент на главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) и на плануваните за 23 юни повторни избори в Истанбул.

Лозунгът е част от изявление на Имамоглу към неговите симпатизанти, откакто ВИК взе в понеделник противоречивото решение за отменяне на вота. Цитатът съумя да се наложи за броени часове и се трансформира в мото на новата предизборна акция на НРП в Истанбул.

Турската поппевица Дениз Йозчелик даже написа ария, отдадена на Имамоглу, озаглавена " Всичко ще бъде доста хубаво ", заяви през днешния ден електронното издание на в. " Сьозджу ".

" Всичко ще бъде доста хубаво, почакай, слънцето занапред ще изгрее, макар бурите, светлината ще победи ", се пее в песента на Йозчелик.

Междувременно хаштагът бързо се популяризира в обществените мрежи като израз на поддръжка за опозиционния претендент, яд поради решението на Комисията и оптимизъм на истанбулчани за идните нови избори.

Към локалните звезди, споделили хаштага, се причисли и американският артист Марк Хамил, прочут най-много с ролята си на Люк Скайуокър от поредицата " Междузвездни войни ". Той бе свикан да го направи от собствен почитател турчин, който изясни, че " в Турция имаме избирателен проблем поради държавното управление ".

Славата на лозунга излезе оттатък Турция и откакто той бе скандиран от хора в публиката на тенис мача нощес в Мадрид сред Роджър Федерер и Ришар Гаске, написа турската секция на организация Спутник. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР