Турската страна ще улесни от юни влизането на пътуващите и

...
Турската страна ще улесни от юни влизането на пътуващите и
Коментари Харесай

PCR тест за 20 лева и пътят към евтинията в Одрин е отворен!

 Турската страна ще улесни от юни влизането на пътуващите и туристите от България. Това заяви новият общоприет консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю.  

Той разясни, че със съдействието на Търговско-промишлената палата в Одрин - на границата при Капъкуле ще работи лаборатория за PCR проби на цената от 110 турски лири, или 20 лв.. Времето за издаване на документа е 30 минути. Това се прави за улеснение на преминаващите през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево - Капъкуле. Официално Турция и България към този момент дават опция за пътувания със документи за сложени две дози на имунизациите против Ковид-19. 

Приемат се документи за публично утвърдените ваксини у нас " Пфайзер “, " Астра Зенека “, " Модерна “ и " Янсен “. " Турция също по този начин ще приема туристи и с медицински документ, доказващ съществуването на антитела, след преболедуване или ваксина “, заяви консулът. Той разясни, че всеки може да пътува до Турция и с негативен PCR тест, годен за 72 часа от датата на издаване у нас. 

" В момента пандемията и в двете страни отшумява, чакаме туристите да стартират да се връщат в Турция “, акцентира новият общоприет консул. Той също по този начин счита, че се чака и засилен поток от турски туристи в България, тъй като ще има по-висок % на имунизирани и в двете страни. Корхан Кюнгерю съобщи, че Турция ще продължи да отстоява уговорките, които е поела към Европейски Съюз и България, що касае мигрантския напън.

Генералното консулство на Република Турция сподели, че провеждат на 3 юни галерия в изложба " Аспект “ с присъединяване на двама турски художници.

По мотив на 15 юли, когато Турция ще означи 5 години от опита за държавен прелом - консулът акцентира, че ще имат възпоменателно събитие в Пловдив. Ще се уточнява и  присъединяване на забъркан участник в атентатите на Фетулла Гюлен и ФЕТО, обитавал в мюсюлмански учебни заведения в България. Предстои още информация за терористичната организация и нейната активност, с цел да не се позволяват сходни актове, допълниха от Генералното консулство в Пловдив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР