Турската прокуратура поиска да бъде наложена забрана за политическа дейност

...
Турската прокуратура поиска да бъде наложена забрана за политическа дейност
Коментари Харесай

Турската прокуратура поиска забрана за политическа дейност на кмета на Истанбул

Турската прокуратура изиска да бъде наложена възбрана за политическа активност на сегашния кмет на Истанбул Екрем Имамоглу, съден за " засегнатост на членовете на Висшата изборна комисия (ВИК) ", заяви електронното издание на в. " Евренсел ", представено от Българска телеграфна агенция.

На съвещанието през днешния ден пред съд в истанбулския квартал Картал прокурорът изиска също на Имамоглу да бъде произнесена най-тежката допустима присъда по повдигнатото му обвиняване - четири години и един месец затвор.

Много депутати и членове на опозиционната Народнорепубликанска партия (НРП) дойдоха пред съда, с цел да участват на процеса. Поради делото локалните управляващи в Картал не разрешиха всевъзможни събирания и конференции тук-там отвън площад " Нейзен Тевфик ". Около постройката на съда бяха ситуирани огромен брой водни оръдия и чиновници на силите на полицията за бързо реагиране. Пред правосъдната зала бяха сложени заграждения и служители на реда. Много публицисти не съумяха да влязат в салона.

Съдебният развой ще продължи на 14 декември.

Преди съвещанието кметът Имамоглу съобщи пред телевизия FOX, че се срами от този съд и дефинира ситруацията като " трагикомична ".

Имамоглу, член на опозиционната Народнорепубликанска партия (НРП), е упрекнат поради тирада, която е произнесъл по отношение на повторението на изборите за локална власт през 2019 година Имамоглу завоюва тези избори с малкa преднина пред своя противник от ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) и откакто тези резултати бяха анулирани, завоюва повторния избор с по-голяма поддръжка. В речта си Имамоглу съобщи: " Тези, които анулираха изборите на 31 март, са простаци ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР