Турската първа дама Емине Ердоган обича да дава съвети –

...
Турската първа дама Емине Ердоган обича да дава съвети –
Коментари Харесай

Съпругата на Ердоган: владетелката на хилядата стаи

Турската първа дама Емине Ердоган обича да дава препоръки – изключително на турските домакини. От обелките на ябълките може да се свари оцет, а мангото е вкусно, даже и сушено – разкри тя пред близкия до управляващите вестник „ Йени Шафак “. Манго ли? В днешна Турция? Вълната от насмешки в обществените мрежи беше голяма, написа немският „ Велт ам Зонтаг “ и разяснява, че хората в Турция се редят на опашки за по-евтини картофи и лук, до момента в който дамата на Ердоган им изяснява по какъв начин да ядат сушено манго. 

Дизайнерски марки и скъпи бутици

Първата дама нееднократно е била подложена на критика за първокласния метод на живот, който поддържа. И фактически, надали са доста турците, които считат, че Емине Ердоган е въплъщение на невзискателност. За нейния фешън външен тип, включващ компактно вързана кърпа, необятни рокли от първокласна материя, обувки с висок ток и мощен грим, се грижи особено наета от нея фешън дизайнерка, изяснява немското издание. Снимка, на която се виждаше, че Емине Ердоган носи чанта на първокласната марка Hermes за 45 000 евро, провокира отвращение, също както и известията в медиите, че е купила предмети от един антикварен магазин във Варшава на стойност от 44 000 евро.

За „ пристрастената към шопинг “ президентска брачна половинка, както я назова английският „ Дейли Мейл “, през 2015 година даже бил затворен цялостен търговски център в Брюксел, с цел да може Емине Ердоган да пазари необезпокоявано, припомня  списание „ Фокус “. А

в края на март тази година - по-малко от шест седмици след разрушителното земетресение в Турция, лишило живота на десетки хиляди хора, Емине Ердоган беше видяна пред бутика на Dior в Ню Йорк, прибавя “Велт ам Зонтаг ”. Освен това се твърди, че тя обичала да пие един специфичен вид бял чай от турския град Ризе - кг от този чай коства невероятните 1800 евро.

От оскъдно детство до ексцентричен живот

Емине Ердоган, сходно на брачна половинка си, произлиза от непретенциозно семейство - тя е едно от общо пет деца в фамилията. Родена е в Истанбул, само че родителите ѝ са от Анадола и очевидно са били строго религиозни. На 15 години Емине трябвало да постави мюсюлманска кърпа, а братът на турската първа дама преди време описа пред вестник „ Миллиет “, че сестра му дни наред плакала и даже заплашвала да се самоубие, тъй като в тези години носенето на кърпа означавало, че няма да има право да следва.

С течение на времето обаче възгледите на Емине очевидно се трансформират. Нейните дъщери в този момент също носят ислямската кърпа. Тя самата пък декларира, че майчинството е една от най-важните задания на правоверните мюсюлманки. " Предпоставка за всички права, свободи и достижения, които са обещани на дамите, е те да се откажат от личната си еднаквост ", споделя тя в лекция през ноември предходната година, напомня “Велт ам Зонтаг ”.

По-различен е нейният взор към османския интервал, твърди немското издание и дава образец: „ През 2016 година турската първа дама съобщи, че султанският харем не е бил нещо неприятно за дамите. В същото време обаче тя споделя, че не би търпяла втора брачна половинка на Ердоган “. За Емине Ердоган споделят, че е мощно ревностна. „ Навярно гледат да държат надалеч от нея слуховете за метреси “, написа „ Велт ам Зонтаг “.

Дворец с хиляда стаи

Президентшата не се стреми към дейни политически действия. Вместо това поддържа непроменяемо брачна половинка си, който преди малко завоюва още един мандат начало на Турция. Първата дама си има своите начинания, по които работи - една от тях е Агенцията за околната среда, чийто патрон е Емине Ердоган. Медии в страната писаха, че таман тази организация е получила изключителното право да разпределя скъпите места за акостиране по цялото турско крайбрежие.

Една от главните ѝ задания обаче е да господства над частните палати на фамилията. Ердоган построи за себе си и фамилията си замък с хиляда стаи в Анкара. Говори се, че стените там имат копринени тапети, а килимите костват над 8 милиона евро. Само в „ скромната “ си кухня Емине Ердоган от време на време позволява подбрани публицисти – с цел да покаже по какъв начин вари оцет от ябълкови обелки и по какъв начин суши манго, иронично разяснява „ Велт ам Зонтаг “.

****

Разгледайте и тази снимкова изложба на Дъждовни води:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР