Турската компания Кальон иншаат (Kalyon İnşaat) ще изгради газопровод за

...
Турската компания Кальон иншаат (Kalyon İnşaat) ще изгради газопровод за
Коментари Харесай

Турция ще изгради газопровод за пренос на газ от румънско черноморско находище

Турската компания Кальон иншаат (Kalyon İnşaat) ще построи газопровод за транспорт на запасите от природен газ от към 200 милиарда кубични метра, открити от Румъния в находището Нептун дийп (Neptun Deep) в Черно море. Стойността на плана е 530 милиона евро, а дългият 308 км газопровод ще бъде приключен за 24 месеца, оповестява турското бизнес издание " Дюня ".

Румънското държавно управление и Кальон иншаат подписаха контракт за построяването на план за газопровод " Черноморско крайбрежие - Подишор " , с който природният газ ще бъде превозен по водопровод до точките на свързване навътре в страната. На церемонията по подписването в постройката на румънското държавно управление участваха вицепремиерът Мариан Някшу, румънският министър на енергетиката Себастиан Бурдужа и членът на Изпълнителния съвет на Кальон иншаат Сердар Йовер. 

Проектът, който е инвестиция на SNTGN Transgaz - държавна компания, отговаряща за построяването и употребата на румънските газопреносни линии, има за цел да спомогне за задоволяването на възходящото търсене на газ в Европейския съюз и Румъния посредством газопровода, изграждан от Кальон холдинг, отбелязва " Дюня ". 

Първата спойка на газопровода ще бъде направена до три месеца, заяви Йовер. Той разясни, че 308-километровата линия ще се свърже с коридора BRUA, изтъквайки значимостта на този кулоар.

" Коридорът BRUA е доста значим кулоар за енергийната сигурност на Европа, преминаващ през България, Румъния, Унгария и Австрия.
Благодарение на нашия газопровод газът от Черно море ще може да доближава до Австрия ", сподели Йовер.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР