Турнирът по белот, който организират общината в Елена и местен

...
Турнирът по белот, който организират общината в Елена и местен
Коментари Харесай

Двама победители в турнир по белот в Елена

Турнирът по белот, който провеждат общината в Елена и локален хотелски комплекс, се утвърди като забавна демонстрация от спортно-туристическия календар. Шестата поредна конкуренция сред най-хубавите картоиграчи събра тази година 40 участници, към този момент са известни и новите първенци по белот в града.

Състезанието сред двойките на финала продължи повече от четири часа. Иван Шалаверов и Стефан Чомпов завоюваха първо място в шампионата, а достойните им противници Стоян Малешков и Милен Маринов останаха втори. В играта за трето и четвърто място с повече гений и шанс победи двойката Георги Пеев – Веселин Иванов над Иван Лазаров и Георги Георгиев.

Турнирът по белот започва на 15 януари. В продължение на седем дни, с къси почивки, двойките, разпределени в групи, цакаха карти по 3-4 часа всяка вечер. Състезанието мина без непотребни страсти и нерви, за което оказа помощ и чудесната конюнктура на мястото на конкуренцията – механата на хотелския комплекс.

Най-младият участник в шампионата – 21-годишният Христо Мартинов призна, че за играта се запалил още на пет години и за белота няма възраст. Доказа го и присъединяване на доайените – адашите Костадин Димитров и Костадин Николов, наближаващи 70 години, които не пропущат присъединяване. За трета поредна година нежният пол бе отлично показан от Мариана Савова, победител от 2016 година. Сега тя взе участие с цялото си семейство в конкуренцията, а няколко семейства бяха показани от татковци и синове.

Организаторите се надяват играта по белот да добива все по-голяма известност. Тазгодишните спечелили получиха грамоти, които им връчи зам.-кметът Йордан Димитров. Имаше и парични награди, обезпечени от общината и от таксите за присъединяване на тимовете.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР