Турнирът Лига на нациите на УЕФА ще бъде разширен с

...
Турнирът Лига на нациите на УЕФА ще бъде разширен с
Коментари Харесай

Официално: Лигата на нациите и евроквалификациите с нов формат

Турнирът Лига на нациите на УЕФА ще бъде уголемен с нов елиминационен кръг след 2024 година, оповестиха от Европейската футболна централа след днешното съвещание на Изпълнителния комитет в Нион (Швейцария).

Елиминационният кръг ще се играе през март и ще сътвори последователност сред груповата фаза, завършваща през ноември, и финалите през юни. Победителите и подгласниците в групите на Лига А ще вземат участие в четвъртфинали на разменено посещение, а спечелилите ще се класират за финалната четворка.

УЕФА разгласи и други промени. Европейските квалификации за Европейско и Световно състезание ще бъдат по-обединени, като тимовете ще бъдат разпределени в 12 групи от четири или пет отбора. Победителите в 12-е групи ще се класират непосредствено за шампионатите, както нормално, до момента в който вторите също ще се класират непосредствено или ще вземат участие в плейофни мачове.

" Одобрените нови формати за тези надпревари ще влязат в действие през септември 2024 година ", се споделя в изказване на УЕФА.

" Новият формат дава обещание да донесе повече неспокойствие във футболните надпревари на националните тимове на Европа, които не престават да се усилват ", сподели президентът на УЕФА Александър Чеферин.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР