Туризмът винаги е бил меката дипломация. Туристите и студентите са

...
Туризмът винаги е бил меката дипломация. Туристите и студентите са
Коментари Харесай

Курортите ни са добре подготвени за зимата, между 5 и 7% е поскъпването

Туризмът постоянно е бил меката дипломация. Туристите и студентите са най-хубавите посланици на една страна. Това сподели секретарят на президента Румен Радев по туризъм, обучение и просвета и някогашен министър на туризма Илин Димитров.
" Идвайки в България, твоята настройка като екскурзиант е положителна съвсем постоянно, тя е обвързвана с прекарвания и съпреживявания на моменти, с опитване на достоверна храна - нещо,  за което от доста време приказваме, за фермерски пазари, за местна храна, за метод, по който ние можем да се промотираме и демонстрира усетът на България. С краставици от Испания мъчно можем да вършим някакъв достоверен туризъм, не добър, а достоверен ", разяснява Димитров.
По мотив идния зимен сезон той означи: " Трябва да избегнем отрицателната обичайната " реклама " - антирекламна акция, която се случва в нашите медии. Всяка година се наглеждаме на какви ли не заглавия - " какъв брой е скъпо ", " какъв брой е неприятно " у нас, а в действителност истината е, че курортите ни са добре готови - и в Банско, и в Пампорово. Брандът, за който ние би трябвало да се борим, е бранд България, който сме го споменавали неведнъж и по който въпрос се работи от доста години. По времето на служебния кабинет направихме тристранка, три министерства - на туризма, на културата и земеделието работят по тази точка ", добави той пред " Фокус ".
По думите на Димитров по отношение на съотношението цена-качество зимните ни курорти стоят доста добре на пазара и те са конкурентни. Цените не са скочили фрапантно – сред 5 и 7%, което съгласно него е обикновено.
Секретарят на президента Румен Радев по туризъм означи, че в Банско, Пампорово и в Боровец записванията са на равнища от предходната година.
" Компенсирана е неналичието на израелски туристи с малко по-агресивна реклама на пазари към България и аз съм оптимист. Не желая да върша огромни прогнози, само че мисля, че ще бъде един добър зимен сезон ", счита Димитров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР