Туризмът е международно ориентирана индустрия и България търси своя интерес

...
Туризмът е международно ориентирана индустрия и България търси своя интерес
Коментари Харесай

Полина Карастоянова: Да се сравняваме с Гърция в туризма е непосилна задача


Туризмът е интернационално насочена промишленост и България търси своя интерес на интернационалния пазар. Проблемът е, че у нас има избрани тарикати, които си разрешават по-високи цени, като да вземем за пример случая с онази минерална вода, която струваше 11 лв.. Но въпреки всичко има и отлични образци на българското Черноморие. Това разяснява в утринния блок на bTV изпълнителният шеф на Националния ръб по туризъм доктор Полина Карастоянова.

По думите на Карастоянова да се съпоставяме с Гърция във връзка с летния туризъм е непостижима задача.

,,Характерът на българския туризъм би трябвало да бъде издирван в нашите благоприятни условия. Затова в случай че търсим да се съпоставяме с други страни, дано не бъде Гърция, а с страни с нашите благоприятни условия, като една Хърватска да вземем за пример. Там структурираха своя туристически бранш на доста високо равнище и сътвориха една извънредно професионална тактика за развиването на туризма. За жал нищо от това, което се случи в Хърватска, не бе взето тук, защото редица държавни управления проспаха тази възможност'', добави още Полина Карастоянова.

На най-популярната за българите дестинация - Халкидики, цената на плажните услуги е сред 5 и 7 евро (обикновено не се заплаща, в случай че се закупи напитка от бара). По-скъпо е само на парти-дестинацията "Парадайс бийч " на остров Миконос - 39 лв. и 10 стотинки за два шезлонга и чадър. На Слънчев бряг за сходна услуга ще би трябвало да се платят 30 лева, сподели инспекция на bTV.

Данни на Министерството на туризма демонстрират междинни цени на чадъри и шезлонги за чадър 6,50 лева, за шезлонг 5,60 лева На някои плажове се оферират единствено комплекти (чадър и два шезлонга) при междинна цена от 25,87 лева, а на други има и единствено против консумация.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР