Туристите в Националния парк Преспес в Гърция могат да се

...
Туристите в Националния парк Преспес в Гърция могат да се
Коментари Харесай

Красотата на природата в Националния парк "Преспа" в Гърция



Туристите в Националния парк " Преспес " в Гърция могат да се насладят на красивата природа и да следят редки типове птици. Там е едно от най-важните места за гнездене на пеликани.
 Националният парк „ Преспес “ в Гърция Снимка: персонален списък

" Това е един доста забавен и прекрасен парк . Той е Национален парк, с доста човеци от птици, животни, които зимуват там. За страдание парк " Преспес " стана по-известен на гърците след подписването на Преспанското съглашение сред Гърция и Северна Македония ", сподели за БНР Спирос Арсенио, изпълнителен шеф на програмата ИНТЕРРЕГ.

 Националният парк „ Преспес “ Снимка: персонален списък

Той показа, че при визитата си на Преспанското езеро е бил впечатлен от природата и тишината .

" Това ми даде опция да се свържа с детайлите на това място. Там има напълно малко села и също така е едва обитаемо място. Един човек гостенин има опция да види другата страна на Гърция такава, каквато е била преди няколко десетилетия. Това мен доста ме впечатли ", добави в предаването " Графити по въздуха " Спирос Арсенио.

 Снимка: персонален списък

На остров " Свети Ахилиос " се намира базиликата на Свети Ахилиос. Тя е издигната от Цар Самуил и там е заровен самия цар, синът му, племенникът му. Въпреки пандемията там се организират разнообразни събития.

 Националният парк „ Преспес “ в Гърция Снимка: персонален списък

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР