Туристите от Япония, посетили България в периода януари-септември тази година

...
Туристите от Япония, посетили България в периода януари-септември тази година
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: Туристите от Япония са с близо 11% повече тази година

Туристите от Япония, посетили България в интервала януари-септември тази година са с близо 11% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с Н. Пр. Масато Ватанабе, ексклузивен и пълномощен дипломат на Япония в България. И разясни, че по този метод Япония се включва в топ 50 на генериращите пазари за българския туризъм.

Тя посочи още, че Празникът на розата е едно от най-търсените и посещаваните събития у нас от японски посетители. Освен това близо 3500 българи са посетили Япония в първите 9 месеца на годината, като се отбелязва растеж от повече от 60 на 100 в съпоставяне на същите месеци година по-рано.

Министър Ангелкова уточни още, че се планува да бъде създадена специфична маркетингова акция на пазар Япония за повишение на броя на туристите сред двете страни. Планират се и журналистически опознавателни турове, които би трябвало да допринесат за популяризирането на България измежду японските туристи.

На срещата министърът осведоми Н. Пр. Масато Ватанабе за самодейностите на ведомството по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Тя разясни, че се възнамеряват 6 съществени събития и предложения представители на Япония при опция и те да се включат. Министър Ангелкова насочи покана и за включване във втория конгрес на цивилизациите. По подготовката му към този момент се работи интензивно и се планува той да се организира към края на 2018 година, изясни министърът.

Оперният туризъм е ниша, която България може да развива, разяснява Н. Пр. Масато Ватанабе. Той изясни, че български реализатори на типичен творби постоянно гостуват в страната му и са доста известни и харесвани. Според него България може да се популяризира с тези артикули и да притегля гости пътуващи за визити на оперни събития.

Н. Пр. Масато Ватанабе пое ангажимент да работи взаимно с министър Ангелкова за повишение на туристообмена. И уточни, че за осъществяване на тази цел може да бъдат проведени общи събития и начинания.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР