Туристите харчат парите си в страните, които посещават и така

...
Туристите харчат парите си в страните, които посещават и така
Коментари Харесай

Не правете тези 10 неща, ако сте турист

Туристите харчат парите си в страните, които посещават и по този начин подкрепят локалния бизнес. Но има неща, които те вършат заради неведение или неуважение на локалните закони и обичаи, с което доста нервират хората. 

Пътуването до непознат град или страна ще бъде най-пълноценно, в случай че съумеете да избегнете попадането в класическите туристически клопки и да се слеете с локалните поданици. Кои 10 неща не трябва да вършиме, написа profit.bg:

1. Пресичане на улицата погрешно

Независимо къде отивате, постоянно ще има закони за придвижването. И единствено тъй като не сте си вкъщи, не значи, че не би трябвало да спазвате тези правила.

2. Ходене по велосипедната алея

На доста места в Европа и Азия колоезденето е главен превоз. И е разумно велосипедните алеи да са предопределени за колела, а не за пешеходци. Затова, в случай че чуете звънец, незабавно се отдръпнете. В доста градове велосипедистите имат повече права от пешеходци и водачи.

3. Не блокирайте тротоара

Нормално е да видите панорама, която ви хипнотизира, когато посещавате непознато място. Ако сте на оживена улица, прекъсването ненадейно посред тротоара е неприемливо. Това най-малкото ще провокира неодобрение, а нищо чудно и да ви удари някой.

4. Не яжте единствено туристически храни

Бъдете смели, когато пътувате. Заведения като McDonalds и Starbucks, са безвредни, само че концепцията на едно пътешестване е да опитате нови ястия. Посетете локални заведения за хранене и хапвайте емблематични улични храни.

5. Неподходящо облекло

Преди да се насочите към която и да е нова страна, направете изследване. Тениска, къси панталони и чифт сандали може да звучат като идеалното облекло за топло време, само че пък може да са неуважителни, в случай че не подхождат на културните полезности на вашата дестинация.

6. Не знаят езика

Никой не чака от вас да владеете езика на дадена страна, само че научете най-малко съществени думи.

 7. Пътуване в огромни групи

Ако планирате почивка за цялото семейство, може би сте обмислили непоколебим маршрут, с цел да сте сигурни, че всичко ще бъде наред. Но когато се насочвате към някои наложителни дестинации, избягвайте да пътувате заедно. Местните поданици мъчно ще маневрират към вашата огромна група и ще се нервират.

8. Нарушаване на закона

Преди да пътувате до която и да е нова страна, прочете законите. Може да се окаже, че нещо - изцяло естествено за вашата страна, е неразрешено в непознатата.

9. Оплакване от времето

Едно нещо, което локалните хора ненавиждат да чуват, е какъв брой парещ или леден е родният им град, когато някой им гостува. Просто проучете по кое време е най-добре да посетите избраната дестинация и се настройте за това време.

10. Незачитане на локалната просвета

Културните полезности се разграничават съгласно местоположението. Ако ви помолят да спазвате културни правила, до момента в който обикаляте нова дестинация, направете това, което се желае от вас.

И преди да се отправите на екскурзия до място, където културните правила се разграничават доста от това, на което сте привикнали, направете изследване и следвайте разпоредбите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР