Туристическият и ресторантьорският бизнес в Кюстендил е дискриминиран от поредните

...
Туристическият и ресторантьорският бизнес в Кюстендил е дискриминиран от поредните
Коментари Харесай

Бизнесът в Кюстендил: Дискриминирани сме от мерките срещу Covid-19

Туристическият и ресторантьорският бизнес в Кюстендил е дискриминиран от следващите ограничения и рестрикции против Covid-19, оповестиха от сектора.

" Нямаме никакви финансови помощи за това, че сме дискриминирани и рестрикциите и ограниченията важат единствено за нас. Обидно е да си жертва, все да си отговорен, все да спазваш всички безумни ограничавания и да се опитваш да си жив ". Това се споделя в позиция на Съвета по туризъм във връзка въведените в Кюстендил и района спомагателни противоепидемични ограничения и ограничавания, при които могат да работят заведения, търговски обекти, туроператорите и други.

Мерките влизат в действие от тази нощ до 18 февруари.

" То не бяха ограничения, инспекции, затваряния… Ние и в този момент работим с по-малко от 50% от потенциала си и при регулиране за здравни документи. И едвам съумяваме да покрием разноските си, които са повече от приходите. И всичко това поради последното нещо, което ни е останало – достолепието. И поради отговорността да не оставим личния състав си без средства тъкмо в този момент, в средата на зимата, при безумно повишаване на цените ", се споделя в позицията.

Не сме съгласни отново още веднъж и единствено за нас да важи ограничаването за зелен документ и за личен състав и за клиенти. Явно в Народното събрание може без документ. Видяхме го всички. Обаче ние сме унизени от безумните инспекции на коя ли не институция. Администрацията, производството, парламентът… те са  в друга страна, не в тази, в която сме ние ", се споделя в позицията.

" Кой от нас за какво и докога ще затвори обекта си, който и да е, не го прави от хубаво. Това е най-тежкото решение, което може да вземе един бизнесмен. Нека имаме почитание към сътрудниците, които са на прага на този избор и ги подкрепим. Макар и морално ", се споделя в позицията.

Няколко от заведенията и комерсиалните обекти в центъра и по кварталите на града затвориха от седмици, поради високите цени на тока и поради противоепидемичните ограничения.

Очаква се да има още затворени.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР