Туристическият бранш в Банско и Сандански с ултиматум към властта.

...
Туристическият бранш в Банско и Сандански с ултиматум към властта.
Коментари Харесай

Туристическият бранш иска ваксинирани гърци да влизат без PCR

Туристическият отрасъл в Банско и Сандански с ултиматум към властта. В отворено писмо до ръководещите те желаеха премахването на PCR тестванията за имунизираните гръцки туристи на влизане у нас.

Съседката ни е в алената Коронавирус зона, което постанова на влизане у нас, пътуващите да дават и отрицателен резултат от PCR тест.

" Ние сега губим туристи. Вчера са върнати 8 рейса гърци на границата, които имали са зелен документ, само че не са имали PCR тест. Просто за подред път някакви ограничения, които не са разисквани с бизнеса и се вкарват от през днешния ден за на следващия ден, на нас нанасят тежки провали ", твърди пред bTV Георги Кунчев, зам.-председател на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански.

Бизнесът в Банско също е обезпокоен.

" Ние сме на прага на зимния сезон, само че резервациите от чужбина секнаха. Тези, които имаха, остават под въпрос и в последна сметка страдаме ние ", твърди и хотелиер от Банско.

В отворено писмо до българските управляващи туристическият отрасъл упорства за промени в новите правила.

" Нашите упования са, че ще се вземат някакви съответни ограничения, с цел да може да не се стопират туристите, които в последните няколко месеца са много положителни. Предвид че сме близо до границата с Гърция, разчитаме на гръцките туристи ", отбелязва Теодора Николова, секретар на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански.

Браншът чака реакция от страната до края на седмицата. Ако такава няма, ще излезе на митинг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР